Månedskassen

Nye og spændende oste hver måned

Månedskassen

Månedens ostekasse

Bliv inspireret til at smage ny og spændende ostetyper du ikke har smagt før. Hver måned sammensætter vi et udvalg af 8 oste som både kan være det nye og spænende samt all time klassikere for inspirerer dig til at prøve nye ting fra ostenes verden.

Du kan sammensætte dine kasser helt som du har lyst til ud fra månedens udvalg. Antallet af oste du skal vælge til dine ostekasse afhænger af om du ønsker at købe en lille, mellem eller stor månedskasse.

Bliv klogere på ugens oste…

Dolaner Neutral

Dolaner er en særlig nord hollandsk sød og pikant ostespecialitet der er lagret. Den bliver lagret på træhylder gennem 9 måneder, dette er med til at give osten sin egen karakter. Osten har en rund og saltede smag. Prøv den for eksempel i en sandwich. 

Røget kloster ost

Benedict Røger kloster er en traditionel Esrom med naturskorpe som ryges over bøgesmuld. Det giver en interessant esrom ost med en mild røgsmag. Osten er skærbar og passer utrolig godt på et ostebord, evt. skåret i stænger.

Cantenaar 30+

Cantenaar har en unik smag, den er raffineret og krydret, sød og med et strejf af nødder. Det er en af de bedst smagende fedtfattige oste, med et indhold på kun 14% fedt. Smagen minder mest om en lagret Gouda. Nyd evt. osten sammen med en kraftig Bordeaux.

Appenzeller sølv label

Appenzeller er lavet med rå komælk fra køer, der udelukkende er fodret med den rige græs- og urteblanding, der findes i den idylliske alperegion, Alpstein. Appenzeller Silver label vaskes regelmæssigt med den hemmelige urtelage under dens modningsproces på mindst 3 måneder. Saltlagen frembringer ostens karakteristiske smag.

Triple Creme Germain

Triple Créme Germain er en ost lavet på komælk. Under sin hvide blomstrende skorpe afslører Triple Créme en cremet midte med en delikat smøragtig tekstur med en mild og overbærende smag. Dens blødhed kommer ved tilsætning af fløde til mælken under fremstilling af osten.

Blue Ocean

Blue Ocean er i familie med Danablu - men alligevel helt sin egen. Osten er produceret på Gedsted Mejeri. Blue Ocean træder efter 4 måneders lagring i karakter med en anelse skarphed med en blød og cremet konsistens.

Vintage cheddar

En stærk cheddar lagret i over 15 måneder, som har en tekstur der henvender sig til de hardcore cheddar-fans. Den er balanceret med en smule cremehed og stærke noter, der giver osten den helt rigtige hybrid mellem styrke og en cremet blød tekstur. Den går sig rigtig godt med bacon i burgeren.

Mont Cayol

Mont Cayol er produceret i Mauléon, i det sydvestlige Frankrig. Osten er modnet i 5 måneder, men har en smagsprofil der matcher en Comté på 18 måneder. Osten har en smag af frugtsyre og brændte hasselnødder med en blød tekstur af tydelige noter af saltkrystaller.

0